Disse er bare sååå gode! Og perfekte til å ha på lur i fryseren til søtsuget melder seg eller til småsultne unger etter skoletid. Jeg lager dem med lønnesirup og monster sukkerfri ekstrakt, men du kan fint bruke vanlig sirup og vaniljeekstrakt istedet for.
Her får du oppskriften på hjemmelagde twix barer:-)
Til basen: | Til karamellfyllet |
150 gr havremel* (evnt blanding av havre og kokos mel) | 13 myke dadler u/stein |
50 gr kokosmasse | 2 store ss peanøttsmør** |
1-2 ss kokosolje smeltet | 40-50 ml vann |
100 ml melk | 1 ts vaniljeekstrakt |
3 ss lønnesirup | 1 ts monster karamell ekstrakt |
1 ss vanilje ekstrakt | 25 gr peanøtter- røres i til slutt |
1 ss monster karamell ekstrakt (kan sløyfes) | |
1 klype rosa himalayasalt |
**Peanøttsmør kan byttes ut med annet nøttesmør eller tahini dersom du ikke er så glad i peanøtt smaken. Det samme gjelder hakkede peanøtter- bytt dem gjerne ut med valnøtter, solsikkekjerner eller dropp dem helt dersom du ikke ønsker så mye crunch.
Til basen: Bland alt sammen i en bolle. Ønsker du litt mer tekstur kan du la halvparten av havremelet være hele havregryn. Press massen ut i en egnet form (liten ildfast form e.l. som tåler å fryses). Sett i fryseren i ca 20-30 minutter.
Til karamellblandingen: bland alt sammen til en seig masse i blenderen. Du må nok stoppe og skrape ned fra sidene underveis. Er den for tørr så ha i mer vann. Du kan også med fordel ha 1 ss lønnesirup oppi for å få den søtere. Fordel blandingen over basen og strø over hakkete peanøtter. Sett tilbake i fryseren i 20-30 minutter.
Smelt 100 gr sukkerfri / mørk sjokolade sammen med 1 ss. kokosolje og hell det over karamellblandingen. Sett tilbake i frysen til alt har stivnet. Kutt dem deretter opp i passende biter og oppbevar i frysen i en boks. De tiner fort i romtemperatur, evnt. ha de noen sekunder i mikroen.
Enjoy :-)