Twix barer hjemmelagde

Julens bakst- twix / snickers barer

Disse er bare sååå gode! Og perfekte til å ha på lur i fryseren til søtsuget melder seg eller til småsultne unger etter skoletid. Jeg lager dem med lønnesirup og monster sukkerfri ekstrakt, men du kan fint bruke vanlig sirup og vaniljeekstrakt istedet for.

Her får du oppskriften på hjemmelagde twix barer:-)

Til basen:  Til karamellfyllet
 150 gr havremel* (evnt blanding av havre og kokos mel) 13 myke dadler u/stein
50 gr kokosmasse 2 store ss peanøttsmør**
1-2 ss kokosolje smeltet 40-50 ml vann
100 ml melk 1 ts vaniljeekstrakt
3 ss lønnesirup 1 ts monster karamell ekstrakt
1 ss vanilje ekstrakt 25 gr peanøtter- røres i til slutt
1 ss monster karamell ekstrakt (kan sløyfes)
1 klype rosa himalayasalt
 * havremel kan lages ved å kjøre havregryn i blenderen til mel 

**Peanøttsmør kan byttes ut med annet nøttesmør eller tahini dersom du ikke er så glad i peanøtt smaken. Det samme gjelder hakkede peanøtter- bytt dem gjerne ut med valnøtter, solsikkekjerner eller dropp dem helt dersom du ikke ønsker så mye crunch. 

Til basen: Bland alt sammen i en bolle. Ønsker du litt mer tekstur kan du la halvparten av havremelet være hele havregryn. Press massen ut i en egnet form (liten ildfast form e.l. som tåler å fryses). Sett i fryseren i ca 20-30 minutter. 

Til karamellblandingen: bland alt sammen til en seig masse i blenderen. Du må nok stoppe og skrape ned fra sidene underveis. Er den for tørr så ha i mer vann. Du kan også med fordel ha 1 ss lønnesirup oppi for å få den søtere. Fordel blandingen over basen og strø over hakkete peanøtter. Sett tilbake i fryseren i 20-30 minutter. 

Smelt 100 gr sukkerfri / mørk sjokolade sammen med 1 ss. kokosolje og hell det over karamellblandingen. Sett tilbake i frysen til alt har stivnet. Kutt dem deretter opp i passende biter og oppbevar i frysen i en boks. De tiner fort i romtemperatur, evnt. ha de noen sekunder i mikroen. 

Enjoy :-)

Hjemmelagde twix eller snickers barer

Tilbake til bloggen

Phil&Ave

Vi fører et selektivt utvalg av kvalitetsvarer til hjem og velvære. Vi har fokus på økologiske, bærekraftige, veganske og miljøvennlige produkter. Vi velger kvalitet framfor kvantitet og med tidløst design som varer.

Ta meg til nettbutikken