Julehus og lysfat, vinterstemning

Julens forberedelser

Mørketiden er her og julen sniker seg fram. Hvorfor ikke starte litt tidlig i år med å pynte til advent og jul og kanskje fylle frysen med hjemmebakst. Da sparer du deg litt stress og tid når den travle desember måneden kommer. 

En enkel måte å få litt jule- og vinterstemning i huset er å pynte med lyslenker, henge opp en krans på døren og tenne levende lys. Bruk et lysfat som dette fra Storefactory og fyll det med mose og kongler- det gir et flott og lunt inntrykk uten å være for julete. Etterhvert som julen nærmer seg kan du supplere på med små julekuler eller nisser. Lysfatet er også lekkert til advent som adventsstake.Storefactory lysfat i sort keramikk

Disse hvite lyshusene skaper en varm og god stemning når kvelden kommer, bruk dem på hyllen, på bordet eller på en peishylle. Bruk elektriske telys eller lyslenker inni husene og pynt gjerne med litt granbar rundt dem. 

Hvite julehus med lys

Julebakst som kan fryses ned

 Et tips for å være i forkant til julen er å lage kaker, boller og søtt som kan fryses ned, da har du ferske bakervarer å by på når du får besøk.

Når det gjelder bakst er lussekatter enkle, gode å lage og egner seg godt til å fryses ned. De varmes fort opp i ovnen og blir akkurat som nystekte igjen. Oppskriften finner du her, den gir ca 25 stk i god størrelse. 

Lussekatter

Ønsker du noe mer søtt og er glad i sjokolade kan jeg anbefale deg å lage disse godbitene som minner om twix, kutt dem opp i passende biter og frys ned i en boks. Tiner på kort tid, evnt. tin i mikro et kort øyeblikk til de er akkurat tint på toppen uten at sjokoladen smelter helt. Oppskriften finner du her. 

Hjemmelagde twix biter

Håper du fikk noen gode tips til førjuls forberedelser. Følg med for videre baketips og pyntetips. Ønsker deg en fin dag. 

Tilbake til bloggen

Phil&Ave

Vi fører et selektivt utvalg av kvalitetsvarer til hjem og velvære. Vi har fokus på økologiske, bærekraftige, veganske og miljøvennlige produkter. Vi velger kvalitet framfor kvantitet og med tidløst design som varer.

Ta meg til nettbutikken